Sunday, January 18, 2015

Genap 6 Bulan Ditempat Orang.Genap 6 bulan disini, bertatih dalam setiap langkah dalam usaha menstabilkan diri dan kelurga ditempat baru. Aku akui terlalu banyak dugaan merantau ditempat orang. Macam-macam yang telah berlaku sepanjang 6 bulan aku disini membuat aku tertanya-tanya bagaimana lagi untuk aku teruskan langkah ini.

Sekian hari semakin sayu,langkah semakin longlai dalam mencari sebuah pengertian pada diri,lebih parah bila berjuang seorang diri dalam memastikan perjuangan ini terus bernyawa. Namun adat orang berjuang,memang sentiasa ada dugaan yang mencabar agar apa yang kita berjuangan akan berdiri teguh dan utuh suatu hari nanti. 

Setiap hari aku belajar memotivasikan diri demi memastikan diri tidak tewas dalam tuntutan tugas dan keluarga. Aku belajar menyembunyikan setiap tekanan dan masalah dengan menyemarakkan semagat dalam diri agar tiada istilah tewas dalam hidup ini. Setiap cabaran dan dugaan bagi aku hanyalah sebagai tanda kasih sayang pencipta terhadap hambanya supaya sentiasa hampir dan mengingatinya. Lagi-lagi apa yang aku pilih ini adalah laluan yang aku tahu pastinya berliku.

Syukurlah aku dianugerah seorang bidadari yang sentiasa ada untuk menenangkan hati yang luka, sentiasa ada untuk berkongsi air mata dan tawa serta pada masa yang sama menyedarkan aku untuk terus kuat sebagai pemimpin dan khalifah untuknya.

ALLAHU RABBI…sesungguhnya kadang-kadang jiwa ini langsung tidak mengerti apa yang Kau cuba kiaskan untuk insan kerdil ini. Terasa seperti terlalu kerdil dan kecil untuk memahami makna disebalik takdirMu untuk aku. Namun aku sentiasa berpaut dan bergantung pada tali takdir yang telah kau tentukan untukku. Semoga aku sentiasa didalam lindunganMu.

No comments:

Post a Comment